13 Ağustos 2012 Pazartesi

HİÇ KEREBİÇ YEDİNİZMİ?? BENDE YİYEMEDİM YURTİÇİ KARGO SAYESİNDE.

Geçen hafta bulunduğumuz semtte ramazan münasebetiyle çakma direkler arası modeli bir çarşı kuruldu meydana .E adettendir bir kez bile olsa gidelim görelim dedik..Oflaya puflaya dolaşırken anaaaa baktım yöresel bir stand kurulmuş ve kerebiç satılıyor.Kerebiç  bazı yörelere göre gerebiç  adlı benim için muhteşem bir lezzet..çook yıllar önce mersinli bir  arkadaşım getirmişti krema ile servis edilen bir tür kurabiye ama ne kurabiye.mmm  nefis.İçi ceviz dolu tarçınlı..Neyse efendim derhal  çark ettik  kerebiçlere doğru; lakin her türk erkeğinin taşıdığı  cool tavır ile kocam bozuk paramız yok şimdi ikibuçuk lira  için para bozmaz adam bir  de söylenir diyerek beni melul melul bakmak suretiyle çekiştirip götürdü..Kocamdır evimin direğidir öyle münasip görmüştür dedim çeperi auralı bir hanım kadın olarak usul sessiz evime döndüm....dememi bekliyorsanız yanılıyorsunuz..söylendim söylendim .O Kerebiç mevzunu ekstra large platforma taşıdım..ama söylenirken eve gelmişiz..Fark etmedim .Başka akşam alırız  gibisinden bir  ses geldi koca kısmından hayal meyal hatırlıyorum..
    Derken vakit oldu erken ve başka akşam denilen akşam geldi çattı..Hiç çıkacağım yoktu sırf kerebiç uğruna tekrar çıktık o akşam..Veeee mutlu son ..Hayıırrrr olur mu ? ..Olamaz ..Stant kapalı..Adam kapamış dönmüş memleketine, yerinde yeller esiyor..Kaçan balık büyük olur giden kerebiççi kahraman olur diye bir atasözü varmı bilmem ama yoksada ben yaptım oldu..Tanıyanlar benim kerebiç konusunu ne denli uzatabileceğim konusunda hemfikirdirler..Almadık senin yüzünden kıyamadın parayı bozdurmaya zaten benim hangi istediğim oldu ki ....den girip bu yıl tatile çıkamadım zaten işlerde böyle güçlerde şöyle vah beni oy bana'ya kadar gelmişim bi çırpıda..
   Lakin sabun köpüğü olan kerebiç aşkım ve hezimetim çabuk söndü gitti unuttum..Ama kocacığım unutmamış..Ölür gider içime dert olur diye ( belki söylenirken ölsem kurtulsam falan demişimdir şaka şaka demem öle şey mazallah eşref saati var eşşek saati var)  aramış bulmuş internetten sipariş etmiş ..Kerebiççi Oğuz diye biri varmış ünlü ..
   Amaaan bekle bekle yine muma döndüm ve bugün nihayet geldi..Derin bir oh çektiniz dimi çekmeyinn bitmedii...Paketi açarımda ne görürüm paramparça olmuş birbirine girmiş kerebiçler...Şimdi kocacığımada bi şey demem Allah taş yapar adamı..Hırsımı almak için girdim internet sitelerine döşendim bir güzel..baktım yorumunuz denetlenip ööle yayınlannacak diyo .Yermiyim ben bu numaraları ..Bence yemem.
   Girersin tekrar sitelerine alırsın tel numaralarını .....Gözünüzde canlandırın avrupa yakasının Şahikasını..Tavır aynı tavır ..Başladım söylenmeye ..Kadın bir ara bana acıdı hissettim telefonda nasıl mı? Dediki sizin için çok üzüldüm keşke böyle olmasaydı..Ama bu telefondaki kadının  sözlerinin alt yazısı şudur bence :  manyakmısın be kadın ramazan günü dırdırdır  sanki dünyayı kurtaracak kerebiçle ye otur ne vıdı vıdI yapıyon kolay ye diye parçaladık gönderdik..Neyse efendim bir müddet daha içimdeki Şahikayı konuşturup derhal Emine S Beder moduyla sakin sakin konuşmaya başladım..Özür dilemeler kargoyu suçlamalarla falan filan derken iki kadın gülümseyerek kapadık telefonu..Sanki kapatırken ben bunu telafi etmek için yenisini mi göndericem dedi bana mı öyle geldi hayalmiydi ben delimiydim bilemedim ki...Hayır hayal de değil ben de deli değilim ..Sadece parasını ödediğim şeyin karşılığının almak isteyen Yaseminin biriyim...SAYGILAR....

5 yorum:

  1. çöven köküyle oluşturulan nefis kreması ile doya doya ve yerinde, mersinde yemiş olduğum mis gibi kerebiç geldi aklıma... hem kurabiyeleri tek parçaydı, hem de kreması iki inşaat malası miktarındaydı. yedim yedim yedim.... canın çekmesin diye yazmıyorum diyemiyorum, sırf çatla diye yazıyorum.. mis gibiydi.. ohhhhh

    YanıtlaSil
  2. nasıl bir insansın sen yaaa??...bugün bu soruyu düşünücem :))))

    YanıtlaSil
  3. BUGÜN YENİ KEREBİÇLERİM GELDİ..HAHAHAAA ..HEMDE BÜTÜN TEK PARÇA VE BEDAAAAAAA..KARGO BİLE ÖDEMEDİM...

    YanıtlaSil
  4. hayır tabikide oğuz adlı kerebiççiden:)))

    YanıtlaSil