27 Ekim 2012 Cumartesi

BAYRAM GELMİŞ NEYİME DEMEYELİM... DİYENLERİ UYARALIM...

Bayram bayram hey..bayram severim ..adı her ne olursa olsun severim ..kabotaj bayramı bile eğer peşi sıra tatil getiriyorsa sevilmeyi hak ediyor gözümde.bayramların en çok dini olanını ; dini olanın da en çok kurban bayramı olanını severim..hayır tabi tatili dört gün diye değil..hahahhaaa
 Bayram demek dostluk demek küslerin barışması demek.gek ..gek gek..adlı klasik bayram geyiği değil benim sevdiğim tarafları..tabi dostluk, barış, doğa, hak ,insan, özgürlük her daim sevilesi şeyler  ama işte :( herdaim mümkün olmuyor.
    Benim için bayram demek büyüük temizlik demek..şimdi sadece bayram için mi temizlik yapıyorsun diyenlere sesleniyorum ..EVET ..şaka tabi ama senede iki defa evi altüst etmek; son derece faideli davranıştır kanaatimce..hele biz gibi çalışan kadınlara itici güçtür ..dürtükleyici takviyedir.hadi kalk diyen anne gibidir.ev temiz ,deniz temiz turmepa ..ölee bi şey vardı .her yerde afişleri asılıydı bir ara .nereden geldi aklıma
    Bayram demek çocuklarınızın( benim gibi iki çocuğunuz varsa çarpı iki  harçlık demek.üç çocuk diyen başbakanımı dinleyesim geldi aniden) elinden harçlıklarını çeşitli vaatlerle çorlayabilme ihtimalidir..sonra bunu kendinize yakıştıramama hatta tuuuu yazık olsun size deme olayıdır..şaka ..asla almam  ..çocuğun parası alınırmı?..belki ödünç.belki ama kesin değil..
    Bayram demek misafirliğe gitmek  demektir..ben seviyorum ..ne var bunda ?..gidelim gelelim ekonomiye can verelim..ama ne yazık ki gitmeyi seven tarafta bir kocam  yok..daha ziyade gelinsin tarafında yer alan bir eşe sahibim..canım falancalara gidelimmi? cevap ARASANA ONLAR GELSİN...hayatım filancalara gitmedik hanidir cevap  ARASANA ONLAR GELSİN. aslında gitmeyi sevmediğinden değil..misafir ağırlamayı seven bir kocam var benim..en azından buna inanan bir eşi var..
   En güzel ,en sevdiğim, en mikemmel maddeyi sona sakladım..misafir gittikten sonra hele bir de ertesi gün tatilse; gece geç saate kadar evi toparlayıp, gelebilecek bir sonraki misafire göre her şeyi tekrar düzenledikten sonra saat kaç olursa olsun; çay demleyip kalan börek çörek ne varsa tırtıklamak ....işte bu hazzı yaşamak için bile misafir ağırlayabilirim..
   her şey bir yana şükürler olsun gidebileceğimiz yakınlarımız, ağırlayabileceğimiz misafirlerimiz var..küçükken duyduğumuz bir laf vardı..ALLAH KİMSEYİ KAPILARA BAKTIRMASIN..şimdi şimdi anlamını idrak ettiğim..
    tüm okuyanlarım mübarek kurban bayramı kutlu ;ömürleri mutlu olsun..çayım demlendi ..açım...

4 yorum:

  1. Yaban ellerde bir kurban bayrami gecirmisligim oldugu icin eskiden sikayet ettigim misafirlige gitme ve agirlama durumlarinin kiymetini anladim. Akrabalar candir!!!

    YanıtlaSil
  2. Yahu kac seferdir yorumlarim yayinlanmiyor

    YanıtlaSil
  3. alla alla hemncik de yayınlıyorum ama:((var bir terslik herhalde..katılıyorum akraba candır ..ama keşke bende yaban elde bir kurban geçirsem de bu düşüncem pekişse hani meselasına çin meselasına japonya..sadece pekiştirmek için yani

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hehe aman ben de yorumlarim evrenin boslugunda kayboluyor saniyordum. Meger olay bizim yengenin tembelligindenmis.
      Bu arada Cin e henuz gitmedim insallah onumuzdeki gunlerde

      Sil