21 Mart 2013 Perşembe

BEBEK YA DA ÇOCUK DENEN ÇOK BİLİNMEYENLİ DENKLEM

Denk geldi işte ..eski iş arkadaşımla face te yazışıyorduk..kendisi şipşirin bir kız bebek bekliyor.şipşirin dedim zira benim için şirin olmayan bebek yoktur.sokak ortasındaki çamurla oynayanı da birdir benim için; son model pusetinde yatanı da..bebek yani nasıl şirin olmaz ki..hele uzmanlık alanım altı aylık olanlardır ..neden mi? hem tepki verirler ,gülerler, hemde kaçamazlar severken:)mıncıkla mıncıklayabildiğin kadar.öp kokla yani daha ne olsun.ilk hamileliğim geldi aklıma ...
    Benim çevrem  bebek sevgimi oldu bitti bilir.hani mahallenin çocuğuna bakan abla tipi vardır ya işte o tip benim.bundan dolayıdır ki beş aylık evliyken bebek beklediğim haberi çevremi hayli şaşırtmıştı..tabiki daha yaşın genç erken değil mi şaşırması değildi bu..aaaaa geciktin biz senden daha iyi bir performans bekliyorduk şaşırmasıydı..
     Hamile olduğumu öğrenmeden önce bir kaç hafta bulantım olmuştu ama öğrendikten sonra bulantılar bıçak gibi kesilmişti..doktorum buna annenin manyak gibi hevesli olması teşhisi koymuştu.şaka tabi doktorum çok aklı başında bir kadın yapmaz öyle şeyler..gel zaman git zaman günler günleri aylar ayları kovaladı..o gün geldi çattı..tabi bebeğimizin hiiç umrunda olmadı..günler günleri kovalamaya devam etti..gamsız bebeğimiz bana mısın demedi..artık konu komşu koro halinde ..sen daha oturuyor musun ?...adlı benim nefret ettiğim parçayı durmaksızın söylemeye başladı..hani oturduğumdan da değil..ayıptır söylemesi dokuz  aylık hamileyken karnımın üzerine düşüp kendi karnım üzerinde zıplama maceralarıyla doludur geçmişim..birde pronto adlı efsanevi mobilya cilasını pıstı dı pıstı dı sıkmak suretiyle düşmüşlüğüm vardır.tabi yine karnımın üzerini denk getirdim itinayla..o gün bugün almam o pronto salağını evime:)
       Elbette bebeğimiz bir gün doğdu Allahın izniyle .. tıpkı hiç bir uçak havada kalmadığı gibi hiç bir bebek de içeride zamanından fazla kalmıyor.eninde sonunda ömrü var ise dünyaya gelip ,senin  o güzel küçük mutlu dünyanı zindan ediyor.hahaaaa.tabiki zindan ediyor.kimse bana maval okumasın rica ediciiim.insan mazoşist eğilim içerisinde değilse ilk bir kaç aylık dönemden hoşnut olamıyor.yaklaşık kırk beş gün bir çekyatın kenarına kıvrılmaktı uyku diye gerçekleştirdiğim eylemin adı..ve sadece gaz yapmamasını dileyerek; dualar ederek  ayin edasıyla ağzıma tıkıştırdıklarım, bir çok insanın yemek yediğimi iddia ettiği şeydi..hani annelik şöle kutsal ,bööle özel diyorlar daha üç beş günlük bebeleri kucaklarındaki kadınlar ..onlar  anne ise ben herhalde anne değilim diyordum..evet evet başka açıklaması olamaz, ben herhalde kayınçi ya da enişte olmalıydım..ama anne değil..belki de benim yaşımın küçüklüğü (ki şimdi böyle düşünüyorum o zamanlar en iyi bilen bendim hiç te genç değildim.hele on beş gün hemen hemen hiç uyumayınca birden oldum erdim piştim gibi geliyordu) beni zorladı..ama hayatımdaki bir çok olumsuz şey gibi bu da çabucak geçti gitti.bir iki ay sonra sanki hep bir çocuğum varmış ve ondan öncesi yokmuş gibi geldi..tuhaf ama evlendikten sonra eşimin hayatımda olmadığı dönemi pek hatırlamaz olmuştum.ilk kızımdan sonra çocuksuz hayatımı ve ikinci kızımdan sonra da tek çocuklu günlerimi pek dile getirmez oldum..ya bende erken bunama var yakın geçmişi çabuk unutuyorum ya da hayatıma dahil olanlara çok sıkı ve şartsız bağlanıyorum.
     Şimdilerde çoluk çocuk o günlere nazaran hayli büyüdü..artık karnını doyurup temizliğini sağlayıp bir de uyku düzenini tutturmakla  hiç bir şey hallolmuyor.hani bir laf var ya BÜYÜDÜKÇE DERTLERİ DE BÜYÜYOR.bence çocuklarımızın dertlerinin  büyümesinden çok  ; onlar büyüdükçe bizim tahammülümüz azalıyor.
   Bu aralar offfff anne ; yaaaa anne....üffff anne oldu yeni adım..her şeye bir şikayet her şeye bir kusur..hani ağladığı uyutmadığı günleri de özlemiyorum değil..ama büyüdüklerini görmek çok güzel bir duygu..tabiki bende her türk annesi gibi ANNEYE ÖFLEMEEEEEE...ANNEYE ÖFLENMEZ ALLAH TAŞ YAPAR ADAMI ..diyorum.kıkır kıkır gülüyorlar o zaman..
   Ben her gün şükrederek yaşıyorum bu iki melaikeyi bana veren Allahıma..ve hep ardından şu dua dökülüyor dilimden ALLAHIM HER İSTEYENE NASİP ET..bir de bebeği olmasını istediğim iki kişi var hayatımda en çok da onlara dua ediyorum.AMİN...











2 yorum:

  1. Ahahaha ya karnım ağrıdı be!!
    Laf aramızda ben bebekleri pek sevmem, hiç kucağıma da almam. Bİr yerine bir şey olur mazallah. O yüzden koşarak kaçabilecek olgunluğa erişmeden önce hiçbirisine dokunmam, uzaktan severim. Sevimli değilse onu bile yapmam. Nezaketen aman da pek tini mini der geçerim.
    Mahalledeki çocuk delisi ablalara da ayar olurum. Sürekli birinin bebeği elinde ne o öyle? Taze anneler de çocuklarını satacak yer arıyorlar zaten. Sevsin diye veriyorlar güya. Haaa biz de yedik.
    Öfff anne yaaa dönemine geldiysen ahahhaha
    Kıyamam ya. Bir de arka arkaya gelecek. Bundan sonraki 10 senen kayıp. Belki de daha fazlası. Kendine yeni bir hobi bul, sakinleştirici. Ne biliyim patchwokten yorgan falan yap, ahşap boya. İlgini kızların üzerinden başka bir yere kaydır. Yoksa canına okurlar XD
    Gerçi Allah taş yapar lafı akabinde gelen kıkırtılar da fena seçenek değilmiş

    YanıtlaSil
  2. hımmm fena fikir değil heee..aslında istikrarlı bir şekilde ben sizi tanımıyorum falan yapabilirim..bir süre sonra kabullenirler hahaaahaaa..on yıl mııı böhüüü üzüyon ama beni ..menapoz teyze olurum ben o zaman

    YanıtlaSil