5 Kasım 2012 Pazartesi

YOU TUBE YENİ HOBİM..BEN GEÇ KALDIM DEĞİL Mİ?

Bu aralar yeni favorim you tube da yemek yapma videoları izlemek..pasta olur börek olur kurabiye hımmm nefis olur..yani yapmak değil izlemek eğilimindeyim.ne olursa izliyorum amatör profesyonel hepsini...sonrada malzemelerin nerede satıldığını bulmaya çalışıyorum.yabancı dilde olanları çeviri yapan sitelerde tercüme ediyorum .arıyorum ,tarıyorum ,buluyorum..sanırsınız ki az izleyip kalkıp yapacağım  ..hahaaahaaaa...
      bakıyorum değişik bir kalıp mı kullanıyor ..hemen giriyorum mutfak aletleri satan sitelere fiyatlarına bakıyorum daha ucuzu var mı diye araştırıyorum.sonra internetten almak güvenilir değil diye düşünüyorum .nasıl olsa  satan dükkan vardır canım herkes netten mi alışveriş yapacak  cık cık cık  .sesli sesli söylendiğimde oluyor; olmuyor değil. ama henüz ,az da olsa aklım başımda olduğu için ;yanımda koca müessesesi olmadığı zaman ;sesli söyleniyorum. belki arada kaçırdığım oluyordur zaar.  neden derseniz  canım kocam ööleee bakıyor yüzüme bazı bazı  .hani ne diyor bu kadın diye..adreslerini not ediyorum sanırsınız ki ayağıma ayakkabımı giyip çıkacağım yola..
      efendime söyleyeyim bununla bitti mi sandınız yoook..biter mi ..ben cılkını çıkarmadan bitirir miyim ..cık olmaz.başlıyorum gıda üretimi yapan fabrika videolarına..makarna nasıl imal edilir ?patates cipsi nasıl paketlenir ?sakız nasıl üretilir? donut yapan fabrikalar donutu nasıl süslüyor? pasta hane şefleri nasıl on beş pastayı aynı anda yapabilir?nasıl olağanüstü bir hızla süsleme yapabiliyorlar?.izliyorum izliyorum izliyorum..hani denetle deseler elime bir klasör alıp gideceğim sanırsınız .ama açıkça söylemek isterim ki  Türk insanı bir şey yapılırken seyretmeyi sevdiği kadar hiç bir şeyi sevmez.ama kalk yap desen bi gıdım kımıldatamazsın.yapılmışı eleştirir ama yaptığını asla eleştirtmez( bu kelimeyi dünyada ilk ben kullandım gibi hissettim ELEŞTİRTMEZ..hım yok büyük harfle yazınca o kadar da ilk değil gibi geldi)
    sonra nemi yapıyorum merak eden okuyucularıma söylüyorum..merak etmeyin ..hiiiç ..yani hiç bir şey yapmıyorum..valla uzun süre kurabiye yapımı izleyince canım yemek bile istemiyor..kaldı ki kalkıp yapmayı zerre düşünmüyorum.yani göz doyuyor..ne kalkıp yapmışlığım oluyor ne gidip o dükkanları bulmuşluğum ne de bir şey almışlığım ..ben yolunu buldum..izle izle gözünü gönlünü doyur, bıktır, sıtkını sıyrt:))

mutlu kalın..becerebilirseniz tabi..olmadı you tube dan mutsuz  nasıl kalınır izleyin izleyin izleyin..bıkınca direk mutlu kalmaya şartlanırsınız..belki:)



not:bu yazımı çok yorgun bir anımda yazdığım için imla denetlemelerini tam yapmamış olabilirim..şimdiden sürçü lisan olduysa affola.
   
     


2 yorum:

  1. Yasemincim Selam.

    Bloğunu çok beğendim. Yazını bir çırpıda okudum:)Ne tesadüf bu aralar bende, takı yapma videolarını izlemeye merak sardım. Yazılarını ilgiyle takip ediyorum. Sevgilerimle

    Emel Vardarlı

    YanıtlaSil
  2. teşekkürler canımmmm..kolay gelsin o zaman takıcı abla...

    YanıtlaSil